Pysseltillbehör, färgade pennor och mer, ordnade i en pysselväska.

Hej, det är jag som sköter hemsidan lekomera, där vi tittar på leksaker, pyssel och har roligt tillsammans. Som förskolelärare fascineras jag dagligen av hur man med enkla medel kan lära små barn genom lek.

9 Kreativa pyssel

Då och då, kanske alltför ofta, händer det att man planerar att starta ett nytt projekt, men när man väl ska börja upptäcker man att man saknar någonting. Det behöver inte vara någonting väldigt ovanligt, de sakerna har man ofta tänkt på i förväg, ofta är det någonting väldigt vanligt som färgat papper eller glitter. Här kommer därför en lista med nio ”bra att ha”-saker för den som tycker om att pyssla.

  • Saxar är alltid bra att ha för att kunna klippa i allt från papper till tyg.
  • Om man tycker om att pyssla med papper och göra kort, collage med mera så är ett limstift användbart
  • Limpistolen används för större och tyngre saker där limstiftet inte räcker till.
  • Färgade papper kan användas till allt från gratulationskort till origami. Köp helst inte de billigast möjliga utan lite tjockare papper med högre kvalitet för att de inte ska gå sönder så lätt.
  • Det är inte lika viktigt, men roligt att ha för att kunna göra papier maché och snörpyssel. Det är dessutom toppen om man vill täcka mycket.
  • Pärlor är inte bara snyggt för smycken utan också utmärkta för dekorationer och för att lägga till det där lilla extra. De finns i alla möjliga former och material som glas, plast och ben.
  • Naturmaterial är det aldrig fel att ha hemma heller. Man kan göra många roliga saker med drivved, snäckor och kottar, exempelvis mobiler eller roliga gubbar att pynta med. Passa på att plocka dem under promenader och semesterresor!
  • Pennor är något av det viktigaste att ha. Framför allt en blyertspenna för att rita upp mönster med och göra hål med mera, men exempelvis gelpennor och permanentpennor är också kul att äga.
  • Slutligen är nål och tråd bekvämt att ha. De kan användas både för att sätta ihop saker och för att dekorera med brodyr.
Inget av detta är något måste, men om man har dessa saker hemma blir det lättare nästa gång man är på pysselhumör. Då kan man verkligen låta kreativiteten flöda och slippa låta begränsa sig av materialet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *